Το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
Το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος, απέριττο μνημείο, με τιμητική φρουρά
Η Βουλή των Ελλήνων
Η Βουλή των Ελλήνων, νεοκλασικό κτίριο πάνω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ανάκτορο του Όθωνα. Στεγάζει από το 1933 τη Βουλή των Ελλήνων.
Εθνικός Κήπος
Εθνικός Κήπος -πλούσια βλάστηση, αιωνόβια δέντρα, σπάνια φυτά. Φτάνει ως το Ζάππειο Μέγαρο. Εδώ υπογράφηκε η συμφωνία σύνδεσης της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.
Παναθηναϊκό Στάδιο
Παναθηναϊκό Στάδιο, στο λόφο του Μετς, στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Κωνσταντίνου. Από κάτασπρο πεντελικό μάρμαρο, με φόντο το λόφο του Αρδηττού. Εδώ έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες, το 1896. Τώρα χρησιμοποιείται μόνο για ορισμένες τελετές.
Ακρόπολη
. Στο βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, βρίσκεται το σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό αφιερωμένο, στην προστάτιδα θεά της, την Αθηνά. Με τον ιερό αυτό χώρο σχετίζονται οι σημαντικότεροι μύθοι της αρχαίας Αθήνας, οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές, οι παλαιότερες λατρείες της πόλης αλλά και ορισμένα από τα καθοριστικά για την ιστορία της γεγονότα. Τα μνημεία της Ακρόπολης, αποτελούν μοναδικά αριστουργήματα της αρχαίας αρχιτεκτονικής. Η Ακρόπολη του 5ου αι. π.Χ. αποδίδει με τον τελειότερο τρόπο το μεγαλείο, τη δύναμη και τον πλούτο της Αθήνας στην εποχή της μεγαλύτερης ακμής της, το ″χρυσό αιώνα″ του Περικλή.
Η σημερινή διαμόρφωση του οχυρωμένου χώρου οφείλεται στον Περικλή, που με βασικό συνεργάτη του το Φειδία, ξανάχτισε τα ιερά της Ακρόπολης, αφού προηγουμένως ολοκλήρωσε την ανοικοδόμηση των τειχών που είχε αρχίσει ο Κίμων. Πρώτα χτίστηκε ο ναός της Αθηνάς Παρθένου -ο Παρθενώνας. Αρχιτέκτονας ο Ικτίνος. Γενικός επόπτης και δημιουργός της γλυπτής διακόσμησής του ο Φειδίας και οι μαθητές του. Οικοδομήθηκε μεταξύ 447 και 432 π.Χ.
Το Ερεχθείο
Το Ερεχθείο, ένας εξαιρετικός Ιωνικός ναός, χτίστηκε κατά τη διακυβέρνηση του Περικλή (495-429 π.Χ.) και αφιερώθηκε στην Αθηνά και στον Ποσειδώνα τον Ερεχθείο. Τα πρωτότυπα αγάλματα του ναού βρίσκονται πλέον στο Μουσείο της Ακρόπολης για λόγους προστασίας. Όπως και άλλα κτίρια στην Ακρόπολη, έχει κι αυτό μια ενδιαφέρουσα ιστορία.
Το Ηρώδειο
Το θέατρο του Ηρώδη του Αττικού χτίστηκε από τους Ρωμαίους τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. Η ακουστική του είναι ακόμη έξοχη και χρησιμοποιείται εκτός των άλλων και ως τόπος πραγματοποίησης του Φεστιβάλ Αθηνών. Εδώ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει Δράμα, Μπαλέτο, Όπερα κλπ.
Η πύλη του Ανδριανού - O ναός του Ολυμπίου Διός
Η πύλη του Ανδριανού έγινε από τον αυτοκράτορα Αδριανό στις αρχές του 2ου αιώνα στα όρια της αρχαίας πόλης των Αθηνών. Περνώντας την Πύλη βρισκόταν κανείς στη νέα συνοικία που λεγόταν Νέα Αθήνα ή Αδριανούπολη. Πίσω της σώζονται ακόμα τα ερείπια του ναού του Ολυμπίου Διός. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ναό της αρχαίας Ελλάδας.
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών
Το κτίριο σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Λ. Λάνγκε και Θ. Χάνσεν ανάμεσα στα 1866 και 1889 Στις αίθουσές του υπάρχουν ευρήματα από όλα τα σημεία του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Χρονολογούνται από τη Νεολιθική Εποχή ως τα τελευταία Ρωμαϊκά Χρόνια
ΠΛΑΚΑ
Η Πλάκα, απλωμένη γύρω από την Ακρόπολη. Η πιο παλιό και γραφική συνοικία της Αθήνας. Στενό δρομάκια, χαμηλά σπίτια, νεοκλασικά αρχοντικά. Τελευταία πολλά από τα νεοκλασικά κτίρια της Πλάκας αναστηλώθηκαν . Ένα σημαντικό ίδρυμα που φιλοξενεί η Πλάκα είναι το Ίδρυμα Θησαυρού Ελληνικής Γλώσσας
Σταδίου 3, Πλατεία Συντάγματος  ΤΚ 10562,  Αθήνα - Ελλάδα
Τηλ +30.210.3221483, +30 210 3221484
Fax: +30 210 3221 486 e-mail: